Cranio

Ons lichaam kent allerlei ritmes. Iedereen kent de ademhaling en hartslag als belangrijke levensfunctie.  Het Cranio Sacraal systeem is de derde levensfunctie van ons lichaam. Dit systeem noemen we ook wel de ‘ademhaling’ van onze hersenen en het zenuwstelsel omdat het cranio sacrale vocht hier stroomt.

Verstoringen in deze ritmische 'ademhaling' van het zenuwstelsel geven verstoringen in de hoeveelheid energie die dit systeem maximaal kan bevatten en het zenuwstelsel zal via zijn sturende werking verstoringen doorgeven aan het gehele lichaam. Dit is een vicieuze cirkel. Deze verstoringen kunnen zich uiten op alle lagen van het fysieke, emotionele, psychologische en mentale lichaam.

Behandeling

Tijdens een cranio behandeling laat je lichaam zien waar spanningen en blokkades zitten. Ik volg de beweging van je lichaam zonder ook maar iets te forceren. Je krijgt daarbij alle ruimte die je nodig hebt. Door mijn aanraking en jouw zelfherestellend vermogen, verlichten of ontladen de spanningen. Alle vloeistoffen, zenuwimpulsen, meridiaanstromen en alle andere functies in het lichaam kunnen dan beter werken.

Wanneer psychologische of emotionele problemen de werking van de geest of het lichaam negatief beïnvloeden kunnen we deze samen opzoeken en onderzoeken.

In cranio ben ik  aanwezig met mijn voelende handen, een veilige plek voor jou om te zijn, te verstillen en te voelen met wat zich ook maar aandient in de sessie. Cranio streeft ernaar je maximale ruimte terug te geven.

Het totaal aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de aard van je klachten en jouw reactie. Soms zal een enkele behandeling volstaan, soms zijn meer behandelingen gedurende langere tijd nodig.

De kleding blijft tijdens een behandeling, gewoon aan, het is wel prettig als het loszittende kleding is.

Voor wie?

Cranio nodigt jouw lichaam uit weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en het stimuleert het zelfherstellend vermogen. Het soort klachten dat behandeld kan worden is zeer divers. Een aantal klachten staan rechts in de kolom beschreven.


Stress en burn-out: de weg naar een Stressvrij leven en werken

Bij Zee van ruimte kan je terecht om jouw weg van stress naar ontspanning te ondersteunen.

Stress uit zich in hormonen, zoals adrenaline en cortisol die ons klaar maken om te vechten of te vluchten. En als we dan daadwerkelijk vechten of vluchten verbranden we die vrijgekomen energie en komt ons lichaam weer tot rust.
Alleen in onze maatschappij is er te vaak stress, waarbij we niet gaan vechten of vluchten. De energie gaat dan niet uit ons lichaam en slaat zich ergens op. Stress is op deze manier een fysieke of emotionele overbelasting die het lichaam niet altijd goed kan verwerken.

Veel klachten ontstaan door opgeslagen stress vanuit ongezonde werkdruk, spanningen in de privesfeer of emotionele gebeurtenissen. Ons lichaam slaat deze als spanning op in het bindweefsel. Vaak ontstaan of verergeren dan klachten in zo’n gebied, zoals hoofdpijn, rugpijn, maagpijn, hartklachten etc. en ervaren we minder energie.

In een cranio behandeling ervaart je lichaam hoe de weg van stress naar ontspanning eruit ziet. Stress in de vorm van opgeslagen spanning kan zich ontladen. Op allerlei plekken in je lijf kan meer ruimte ontstaan. Uiteindelijk gaat je cranio sacraal vocht beter stromen, komt je centrale zenuwstelsel tot rust en verbeteren je lichaamsfuncties.

 

Meer informatie over Cranio Sacraal Therapie

Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging
Piersman Cranio Sacraal Academie

Volgende pagina