Huub Pennock

Ik ben een gediplomeerd cranio therapeut en heb mijn opleiding gevolgd aan de Peirsman Cranio Sacraal Academi (PCSA). Mijn eindwerk gaat over een stressvrij leven, ruimte voor ontspanning. En wat cranio daarin kan betekenen.  Wil je het eindwerk lezen, stuur me dan een mail .


In 2013 maakte ik kennis met Cranio. In twee sessie raakte ik mijn wekelijkse hoofdpijnaanval kwijt. Mijn therapeut deed bijna niets, en toch was er iets veranderd in mijn lichaam en geest. Ik was nieuwsgierig hoe dat was gekomen en zo ben ik gestart met de basiscursus Cranio. Daarna ben ik steeds nieuwsgieriger de opleiding ingerold. Ik ontdekt nog veel meer verbetering in mijn eigen gezondheid en functioneren. Zoals diepe ontspanning door het ontladen van opgeslagen stress, minder hormoonzalf smeren door het versterken van mijn immmuunsysteem en meer verbinding met mijzelf. En in cranio-behandelingen met cliënten ontdekte ik de kracht van cranio om lichaam en geest (nog) beter te laten werken. Meer ruimte, ontspanning en het loslaten van oude spanningen en trauma’s.

Sinds 2012 ben ik tevens gecertificeerd coach en begeleid ik mensen die stappen in hun werk of privé leven willen maken. Vooral op het gebied van minder stress en meer ontspanning.

Daarnaast ondersteun ik medewerkers en teams in de omslag van werkdruk naar werkplezier. In mijn vrije tijd zijn muziek en dans mijn passies. Ik ben een van de organisatoren van DansJeVrij!

Opleiding/verdieping

Cranio Therapie bij PCSA (2019)
Medische Basiskennis (2017)
Coaching Academy Extra Miles (2010)
NLP Practitioner (2012)
Lichamelijke opvoeding (1988)
Sportmassage (1987)

Curussen en Workshops

Strervensbegeleiding (2020)
Ericksoniaanse Hypotherapie 1 en 2 (2020)
The Long Tide, (juni 2019)
Deepening into Biodynamics december (2018)
Cranio en ontwinden (2017)
Brein en cranio (2017)
Communication for excellence (2011)
Leadership for excellence (2012)
Diverse danscursussen

Volgende pagina

 

 

 

 

 

 

Catharina Boot

Sinds begin 2014 voer ik een cranio praktijk na mijn opleiding aan de Piersman Cranio Sacraal Academie (PSCA). Geïnspireerd door mijn eigen verleden en ervaringen schreef ik het eindwerk 'het Psychische Immuunsysteem'. Hierin beschrijf ik ons beschermingsmechanisme dat psychisch schadelijke, emotioneel ziekmakende indringers op een speciale plek in ons bewustzijn inkapselt.

Door een ongeluk in 1994 stond mijn wereld op zijn kop. Ik moest afscheid nemen van mijn leven en werken in het theater. Een tijdlang draaide het om rouwen en loslaten. In de jaren die volgde werd ik mij bewust van hoe ik al die jaren zoveel had weggestopt, letterlijk ingekapseld in mijn lichaam. Ik begon te durven voelen en daarmee te 'leven'. In 2009 kwam cranio op mijn pad en ik was gelijk gefascineerd dat het lichaam zo'n groot vermogen heeft tot zelfgenezing. Cranio is voor mij een grote hulpbron. Het brengt me direct bij mijn gevoel en maakt het onbewuste bewust. Het lichaam kan niet liegen is mijn ervaring door de jaren heen. Natuurlijk kan je weerstand en ontkenning voelen maar ik heb geleerd om dan te gaan waarnemen: “Wat gebeurt er nu”.

Mijn leven draait niet alleen om cranio sessies geven. Voor mij is het een vreugde om regelmatig met mijn handen in de tuin in de grond te wroeten, te dansen, te dromen, te koken en te bakken.

Opleiding/verdieping

Embryologie Jaap van der Wal
Assisteren hart-module PCSA
PSBK: Stemmen
MBK: Cellen
PSBK: Rol Chronische Stress bij Depressie
MBK: Buik- Breinconnectie
Assisteren oog-module PCSA
Assisteren alarmklok-module PCSA
Cranio Sacraal Therapie PCSA
Medische Basiskennis
Psychosociale Basiskennis
EHBO diploma
UVA Theaterwetenschap
Rietveld Academie
Leraren opleiding Nederlands en Geschiedenis

Curussen en Workshops

Workshop Intuïtief Systemisch Coachen
Workhop Stembevrijding
Workshop UCN: Moving into Unity / Pre- en perinatale trauma's
Workshop Henk Fransen: 'Psychosomatiek'
Movement Medicine dans
Openfloor dans
5-ritme dans
5 daagse lucide dromen en dans
Levenskunst Giep van Werven: Op weg naar bewustwording